Asset-Consult is specialist in vastgoedmanagement. Om een goed vastgoedmanagement uit te voeren zal Asset-Consult voor de opdrachtgever een stappenplan doorlopen. Dit stappenplan bestaat onder andere uit de volgende stappen;

Stap 1; Analyse van het aanwezige vastgoed:
 Hier zal worden vastgesteld wat de status is van het vastgoed (Due Diligence) Dit zal dan Financieel, Bouwtechnisch, Energetisch en eventueel Juridisch worden beoordeeld. Dit zal worden uitgevoerd in de vorm van een quick-scan. Waar kosten worden terug gerekend op basis van m2-prijzen voor zowel kosten als baten. Indien gewenst kan er een NEN2580 meting uit worden gevoerd voor het bepalen van het Bruto-, Netto- en Verhuurbaar vloeroppervlak.
 
 
Stap 2; Opstellen Vastgoed-/ Onderhoudsbeleid.
In overleg met de opdrachtgever zal een onderhoudsbeleid worden opgesteld hierin worden standpunten, wensenpakket van de opdrachtgever opgenomen. In het Vastgoed- /Onderhoudsbeleid worden deze vastgelegd op Strategisch, Tactisch en Operationeel niveau. Dit zal de basis worden voor het totale vastgoed van de opdrachtgever.
 
 
Stap 3; Toetsing vastgoedportefeuille aan Vastgoed- /Onderhoudsbeleid
Na het uitvoeren van de eerste 2 stappen zal Asset-Consult deze aan elkaar toetsen. Hierbij zal zichtbaar worden gemaakt of het aanwezige Vastgoed voldoet aan de het vastgestelde beleid. Door deze toetsing uit te voeren ontstaat er een duidelijk beeld van alle objecten of deze passen binnen het beleid en de visie van de opdrachtgever.

Het resultaat is een vastgoedportfolio met daarin een beeld van het vastgoed op Financieel, Bouwtechnisch, Energetisch en Juridisch niveau en de te nemen acties.

Denk aan instandhouden voor een bepaalde periode, revitalisering / herontwikkeling, renovatie/restauratie etc….

Stap 4; Meerjaren Onderhouds Prognose
Om het aanwezige vastgoed conform het vastgestelde beleid in stand te houden zal Asset-Consult voor de opdrachtgever Meerjaren Onderhouds Planning (MJOP) opstellen. In deze MJOP zal Asset-Consult de te verwachten onderhoudskosten opnemen om het vastgoed conform het vastgestelde beleid in stand te houden. Deze onderhoudsplanning wordt gemaakt voor een periode van komende 10 jaar. In deze 10 jaar wordt duidelijk op welk moment de onderhoudswerkzaamheden dienen te worden uitgevoerd. Zo kan de opdrachtgever zijn budget reserveren omdat vooraf duidelijk is wat de te verwachten kosten zijn voor het vastgoed.

Daarnaast bied Asset-Consult u de mogelijkheid om de onderhoudsplanning op basis van de Conditiemeting NEN 2767 uit te laten voeren. Dit is een conditiemeting voor gebouwen. Waarin alle onderhoudsbehoevende assets worden geïnspecteerd en beoordeeld op basis van een puntenschaal van 1 t/m 6. (1= nieuwbouwkwaliteit ….. 6 = zeer slecht) Indien de opdrachtgever kiest voor een beoordeling op basis van NEN2767 zal dit worden opgenomen in het Vastgoed-/Onderhoudsbeleid.

Bij de MJOP leveren wij aan u een inspectierapport van het vastgoed waarin d.m.v. foto's de huidige status en gebreken in kaart worden gebracht op gebied van bouwkunde, elektrotechniek en werktuigbouwkunde voorzien van actiepuntenlijst.

Wij adviseren de MJOP periodiek te actualiseren en te herinspecteren om zo de MJOP up-to-date te houden.